Over Katendrecht

Kun jij de Kaap aan?
Zeemanskwartier, hoerenbuurt, Chinatown. Allemaal typeringen van Katendrecht uit de roemruchte historie. De afgelopen jaren groeide de Kaap uit van een probleemwijk naar een hippe plek en gewilde woonwijk. De wijk zit sterk in de lift door een grootschalige renovatie, nieuwbouw en de komst van aantrekkelijke voorzieningen. Een veilige wijk bovendien, met als hoogtepunt het cijfer 9 op de Rotterdamse veiligheidsindex.
Rotterdammers hebben de wijk weer ontdekt door de komst van Theater Walhalla, de SS Rotterdam, populaire restaurants en bijzondere festivals met een knipoog naar het verleden. Ondertussen gaat de ontwikkeling van de Kaap door. Met grote regelmaat openen nieuwe ondernemers hun deuren en aan de zijde van de Maashaven wordt gebouwd aan een multifunctioneel complex met een middelbare school. De herontwikkeling van de Fenixloodsen luidt weer een nieuwe spannend hoofdstuk in van Katendrecht.

2751-Pioniersbrochure-plattegrond

Wonen op de Kaap
Steeds meer mensen kunnen de Kaap aan. Logisch, want de Kaap wordt steeds mooier. Oude huizen worden opgeknapt en op allerlei plekken verrijst nieuwbouw. Ook de openbare ruimte krijgt een beurt waardoor alles groener wordt en ruimer lijkt. Je kunt je haast niet voorstellen dat het nog maar zo’n tien jaar geleden is dat verhuizen naar de Kaap voor veel mensen ondenkbaar was. Nu wil iedereen er wel wonen! Een avontuurlijk gebied vol historie en ruimte voor eigen initiatieven. En dat op steenworp afstand van het Rotterdamse centrum. Met een gevarieerd woonaanbod is er op de Kaap volop te kiezen als je zoekt naar ruimte midden in de stad.

Ondernemen op de Kaap
Roemrucht, spannend, creatief, vernieuwend. Het schiereiland Katendrecht is anders dan andere wijken. En dat trekt ondernemers aan die zich onderscheiden. Zij zorgen ervoor dat het zeemanskwartier van weleer ook nu weer een belevenis is. Met haar restaurants, café, theater en bijzondere shops is het Deliplein het kloppende hart van de Kaap. Maar op heel het schiereiland bouwen ondernemers aan het nieuwe Katendrecht: architecten, ontwerpers, fotografen, zakelijke dienstverleners en producenten. Ze zijn allen op de Kaap te vinden.

Meer informatie vind je op www.kunjijdekaapaan.nl

Kopie van Basisfoto uitzicht kop van zuid