Inspiratiesessie 24 juni 2013: Ondernemers Fenixdocks

Inspirerende ondernemers
Bij de eerste bijeenkomst met belangstellende ondernemers voor de ontwikkelingen bij Fenix Docks spatten de ambities ervan af!
Zo’n 20 ondernemers hadden zich aangemeld voor een kennismaking en rondleiding door de Fenixloodsen op Rotterdam Katendrecht die de komende jaren herontwikkeld gaan worden in dit bruisende stuk Rotterdam.

Bestaande ondernemers uit de foodsector, architectuur en de ‘digital world’ maakte niet alleen kennis met de herontwikkeling maar ook met een aantal nieuwe ondernemers die de markt op gaan met verrassende (en lekkere!) produkten. De rondleiding door de huidige loodsen en de confrontatie met de toekomstige plannen en collega-ondernemers leverden dan ook veel enthousiasme en dynamiek op.

Volgens de huidige planning wordt eind volgend jaar begonnen met de herontwikkeling van de loods Fenix 1. Op de begane grond en 1e verdieping is daarbij ruim de gelegenheid voor onderscheidende ondernemers die bij voorkeur elkaar ook kunnen versterken. Maar met een bouwtijd van nog eens 2 jaar ligt de horizon dan voor veel ondernemers ver weg. Om die reden wordt getekend en gerekend aan het plan om al snel van start te kunnen met activiteiten in Fenix loods 2.

Bij de rondleiding in dat deel viel al een grote activiteit te bespeuren in verband met o.a. de spoedige komst van de HBO-opleiding van Codarts voor Circus Arts. In die loods zijn toekomstige ondernemers al heel snel welkom om dan na de herontwikkeling van Fenix 1 daar hun uiteindelijke plek te vinden. Hiermee wordt niet alleen het gebied nog verder versterkt maar zal de loop er stevig inzitten zodra Fenix 1 definitief wordt opgeleverd.

Enige kengetallen voor Fenix Docks:
– Beschikbare kavels Fenix 1 ; Ca 6000m2
– Indicatie huurniveau : Vanaf ca € 125 – 250,- m2 excl btw Het uiteindelijke huurniveau is afhankelijk van de functie ( maatschappelijk, kantoren, horeca,enz) en aantal af te nemen m2
– Kenmerken bestemmingsplan: De vestigingsmogelijkheden vanuit het bestemmingsplan zijn vrij ruim te noemen. Horeca, kantoren, maatschappelijke functies en consument & zakelijk te verrichten diensten zijn allen mogelijk

Naast de Fenix Docks wordt al enige tijd gesproken met toekomstige bewoners (Fenix-Lofts). Een belangrijke overeenkomst is dat zowel bij de Docks als de Lofts de wensen van de gebruikers sterk leidend zijn. Samen wordt het project ontwikkeld waarbij veel van de specifieke wensen en verlangens vervuld kunnen worden.

Naar de indviduele gesprekken met potentiële ondernemers wordt overwogen om in de nabije toekomst vaker Inspiratiesessie te organiseren. Intensievere kennismaking over en weer is daarbij een belangrijk doel evenals het inventariseren van wensen en ideeën van ondernemers

Nieuwsgierig? Belangstelling?
Kijk op www.fenixlofts.nl, like op www.facebook.com/fenixlofts of neem contact op met Christiaan Cooiman – vastgoedontwikkelaar (010-2662617), mail c.cooiman@proper-stok.nl) of Raymond Raadtgever – woonontwikkelaar ( 010-2662609), mail r.raadtgever@proper-stok.nl