Inspiratiesessie 22 juli 2013: Wagner Experience

Op maandag 22 juli vond de al weer 6e Fenix inspiratiesessie plaats. Dit keer in de verkoelende ruimte op de begane grond van Fenixloods II. Na afloop bezocht de groep de Wagner Experience: een 80-koppig symfonieorkest speelde live op een binnenvaartschip aan de kade voor de Fenixloodsen.

In een korte en krachtige sessie werden uiteenlopende vragen en ideeën uitgewisseld. Christiaan Cooiman presenteerde namens Proper Stok de laatste ontwikkelingen, zoals de komst van de Fenix Food Factory, de nieuwste artist impressions en de indeling van de ruimten. Mede op basis van alle input van de vorige inspiratiesessies wordt binnenkort gestart met het ontwerp van de loodsen. De architectenselectie is deze week gestart.

De deelnemers aan de sessie zijn enthousiast over de komst van de Fenix Food Factory met onder andere een bierbrouwerij, kaasmaker en koffiebrander. Deze start aan het eind van de zomer al tijdelijk in Fenix II om over enkele jaren door te kunnen schuiven naar een permanente ruimte in Fenix I. Ook de Codarts Circuschool opent al snel haar deuren in Fenix II. Voor de toekomstige bewoners is het belangrijk dat er ondernemers komen die aantrekkelijk zijn voor niet alleen de bewoners van Fenix, maar ook voor de omgeving op Katendrecht en in Rotterdam. Een poppodium wordt geopperd, maar dan moet het wel goed ingepast worden bij de omgeving en niet voor overlast zorgen. Ook is het belangrijk dat het onderscheidend is. Christiaan Cooiman geeft aan dat Fenix open staat voor ondernemers met een goed plan. Zo lang het past binnen de 4 c’s: culinair, creatief, cultureel en commercieel.

De vraag van woonontwikkelaar Raymond Raadtgever van Proper-Stok is of deelnemers interesse hebben om in een meer besloten groep mee te denken over de Fenix ontwikkeling, om ook persoonlijke wensen in te brengen. De Fenix gasten geven aan dat zij vooral zouden willen meedenken over het uiterlijk van de Fenix, maar ook over de locatie en invulling van hun eigen loft. Dit betekent wel dat er commitment van de mensen nodig is om mee te doen. Voor Proper-Stok mag hier ook iets tegenover staan. Juist de pioniers die bijdragen aan de ontwikkeling moeten een voordeel krijgen. In de vorm van keuzemogelijkheden, maar ook financieel. Een soort ‘pionierspremie’.