Fenixlofts

Wonen aan het water met een spectaculair uitzicht, in en op een voormalige havenloods. Stijlvolle lofts gevestigd op Katendrecht, het meest roemruchte schiereiland van Nederland. Aan de voet van de Rijnhavenbrug verrijzen de Fenixlofts. Een ontwikkeling van Heijmans, nu in verkoop.

Herrijzen van de Fenix
De Fenixloodsen aan de Veerlaan hebben een lange en bijzondere historie als de restanten van de loods San Francisco van de Holland Amerika Lijn. Omstreeks 1900 waren dit de grootste havenopslagloodsen ter wereld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de loodsen gebombardeerd, maar een groot deel van de constructie overleefde de aanslag. Een brand in 1947 verwoestte het middendeel van de loodsen, maar de Fenix rees opnieuw uit haar as. Fenixloods I en Fenixloods II worden tegenwoordig gescheiden door het Fenixplein met de Rijnhavenbrug, en beginnen wederom aan een nieuw leven.
Fenixlofts terugblik: van nul tot nu

Uitzicht op loodsen haven (1)

Entree van Katendrecht

De industriële Fenixloodsen vormen de nieuwe entree van Katendrecht. Vanaf de Wilhelminapier brengt de Rijnhavenbrug je naar de kade, langs de twee Fenixloodsen, naar het Deliplein. Het kloppende hart van de Kaap met restaurants, theater, cafés en bijzondere shops. De Fenixloodsen zijn nu ook al in hun tijdelijke vorm tot leven gekomen. De Codarts Circusschool, de Fenix Food Factory en Fenix Workspace hebben inmiddels hun intrek genomen in Fenixloods II.

Met de Fenixdocks krijgt het gebied straks opnieuw een impuls. Onderscheidende ondernemers zullen een deel van de bestaande Fenixloods II gaan vullen. Naast de woningen bieden de loodsen straks ruimte aan het nieuwe Theater Walhalla, de circusschool van Codarts, bijzondere winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Door de nieuwe ondernemers en bezoekers ontstaat zo een aantrekkelijk en bruisend Fenix plein tussen de Rijnhavenbrug en het Deliplein.
Meer over Katendrecht

2751-Pioniersbrochure-plattegrond (1)

Te koop: De laatste Fenixloft!

De laatste Fenixloft is nu in verkoop.

Het Fenix woonprogramma bestaat uit een bijzondere mix van woningen. De nog beschikbare loft in de incisielaag heeft een uniek ontwerp waar de karakteristieke industriële kenmerken behouden blijven en de kwaliteiten van de locatie volledig benut worden. Met uitzicht op de Veerlaan, in een gebied met vele culturele en culinaire hotspots. De loft heeft een riante terras en beschikt. Er is ook een mogelijkheid tot het huren van een ‘zwerf-parkeerplek’. De loft leent zich ook voor een combinatie van wonen en werken.

Meer informatie over deze allerlaatste beschikbare loft vind je hier

Sluit je aan bij de Fenix community:

Fenixlofts is een bijzondere ontwikkeling, waar vanaf het begin enthousiaste pioniers bij betrokken zijn. Een volledig overzicht van het proces is te vinden in de Fenixlofts terugblik (tot 2014).

Binnentuin Fenixlofts

 

Ga direct naar verkoopinformatie of neem contact op!