Inspiratiesessie 18 april 2013

‘Boeiend en inspirerend’ waren de woorden die zeker van toepassing waren op de inspiratiesessie die op donderdag 18 april 2013 in het informatiecentrum van de Fenixlofts werd gehouden. Belangstellende deelnemers werden in het kort bijgesproken over de laatste ontwikkelingen waarna al snel een constructieve uitwisseling ontstond over de gedachten en wensen bij de bouw van de Fenixlofts en Fenixdocks (het commerciële programma in de plint van de loods).

Er was ook zeker het nodige nieuws te melden. Bijvoorbeeld over de vestiging van de (HBO) circusschool, de vurig gewenste terugkeer van de havenkranen of de vervroegde herinrichting van de Veerlaan.

Eenduidigheid en enthousiasme was er voor het concept waarbij maximale ruimte bestaat voor de toekomstige bewoners bij de (ver)bouw van de Fenixlofts die eind 2014 van start zou moeten gaan.

Ruimte in volume, locatie in het project, mate van oplevering. Eigenlijk is alles mogelijk en worden de mogelijkheden alleen beperkt door de toekomstige bewoners die al eerder hebben gekozen.
De transparantie en openheid werd breed omarmd, het project moet zeker geen afgesloten gemeenschap worden maar juist midden in de dynamiek van Katendrecht worden opgenomen en zodoende deze versterken.

Over de invulling van de ‘plinten’ (de begane grond) bestond eveneens veel overeenstemming over aard en diversiteit van de gewenste partijen. Ook daar is toegankelijkheid en diversiteit belangrijk en het geheel moet gaan fungeren als ‘magneet’ om over de kades te gaan flaneren. Concrete suggesties die werden gedaan zullen zeker leiden tot vervolgcontacten.

Een bijzonder aspect wordt ook de ‘binnentuin’ op 14 meter hoogte van het project. De lijn van ‘open en transparant’ werd ook daar duidelijk gedeeld. Geheel of gedeeltelijk openstelling voor niet-bewoners blijkt zeker bespreekbaar en in ieder geval is er belangstelling voor gemeenschappelijk ‘actief’ groen.

Een korte rondleiding werd vervolgens gevolgd door een ontvangst en toelichting van ‘buurman en cultuurondernemer Harry-Jan Bus’  Zijn enthousiasme over de ontwikkelingen in en rond Katendrecht waren een prima opstapje naar het laatste deel van de avond, de Stand-Up club in Kantine Walhalla.

Dit smaakt naar meer!