Bed & Breakfast

Op één van de meest aantrekkelijke plekken van Rotterdam wordt een ware droom gerealiseerd. Een Bed & Breakfast waar vele bezoekers gastvrij kunnen worden onthaald en je zelf ook woont! Midden in het charmante en bruisende Katendrecht, met uitzicht op de skyline van Rotterdam, de stad die toeristisch booming is. Een complete voorziening bestaande uit in totaal 4 woonlagen (ca. 345 m2) op een markante hoek van het complex direct aan het water van de Rijnhaven.

De Bed & Breakfast is verkocht en niet meer beschikbaar.

 

De begane grond is bestemd voor ontvangst en ontbijtruimte. Op de 1e en 2e verdieping zijn 6 kamers ontworpen met in totaal 12 slaapplaatsen bestemd voor de gasten. Op de 3e verdieping is een 3-kamer appartement beschikbaar voor de exploitant/ eigenaar van de Bed & Breakfast. Het geheel is ruim voorzien van badkamers en verblijfsruimtes en voldoet aan alle bouwkundige eisen die bij een dergelijke voorziening noodzakelijk zijn. Gezocht wordt nog naar een havenkraan voor op de kade waarin een 7e gastenkamer als special gerealiseerd kan worden.

 

Perfecte omstandigheden voor een B&B

Een ware metamorfose heeft Rotterdam de laatste jaren ondergaan. Van koude en winderige wederopbouwstad naar een trendy wereldstad die bloeit en bruist. Internationale media als The New York Times en reisgidsen als de hippe Rough Guide en de Lonely Planet tippen de stad aan de Maas dan ook als een must see.

De architectuur trekt met iconen als het Centraal Station, de Markthal en een skyline die elk jaar meer imponeert. Maar ook de hoge kwaliteit van restaurants en grote verscheidenheid in cultuur trekken veel bezoekers. De bruisende stad met de Maas als waterscheiding met de jarige Erasmusbrug als verbindend element tussen de grote verscheidenheid aan wijken en sferen aan beide oevers.


Wat zeggen de cijfers?
“Rotterdam trok vorig jaar ruim 1 miljoen hotelgasten die samen goed waren voor ruim 1,6 miljoen overnachtingen.”
Het aantal hotelovernachtingen in Rotterdam is in de eerste helft van 2017 toegenomen met bijna tien procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.” 
In de laatste 5 jaar heeft Rotterdam qua reputatie een enorme omslag gemaakt. Het is in eigen land inmiddels populairder dan bestemmingen zoals Antwerpen, New York en Rome.” 
De bezettingsgraad was in 2016 gemiddeld 74 procent, wat het hoogste niveau is sinds het topjaar 2000.”