Architectuur en woonprogramma

Architect benut Kaapse kwaliteiten

Het bijzndere ontwerp van de Fenixlofts is van Rotterdamse architect Robert Winkel van Mei Architecten. In het ontwerp is de bonkigheid en de rauwheid van de Fenixloodsen behouden. De robuustheid die past bij een havenstad en bij Katendrecht. De bestaande bouw en de nieuwbouw bovenop de loodsen gaan elkaar versterken, en de karakteristieke industriële kenmerken worden optimaal benut.

In het ontwerp wordt maximaal geprofiteerd van de locatie. Aan de Noordzijde het spectaculaire uitzicht op de Rijnhaven, aan de Zuidzijde het uitzicht op de Maashaven en veel zonuren. Een ander belangrijk onderdeel van de visie van de architect was de Fenixlofts als community. De pioniers hebben vanaf het begin van de ontwikkeling hun visie en ideeën in voor het ontwerp ingebracht, en hebben samen nagedacht over onderdelen als programmering en gezamenlijke faciliteiten. Er is een community van bewoners ontstaan met een grote diversiteit, maar met een gedeelde ‘mindset’.


Ervaar buiten de ruimte

Ruim, transparant en met inspirerend uitzicht. Alle Fenixlofts beschikken over riante terrassen. Midden in de dynamiek in stad genieten van rust en ruimte. Door het gebruik van glas, natuurlijke materialen en veel groen ontstaat een heerlijke plek om je terug te trekken. Naast eigen buitenruimte is er een grote gezamenlijke binnentuin. Een beschutte plek voor ontmoeting.

De laatste Fenixlofts zijn nu in verkoop. Bekijk het aanbod hier.