Dichtregels van stadsdichter Derek Otte op gevel Fenixlofts

6 months ago door in Fenix Lofts

Op 22 mei 2018 bereikte de Fenix het hoogste punt. Stadsdichter Derek Otte schreef voor deze gelegenheid twee dichtregels die nu op de gevel van de Fenixlofts prijken. Een echte blikvanger als je over de Rijnhavenbrug naar Katendrecht loopt!

ik kan barsten maar niet breken, haal me neer…keer op keer besta ik méér
hou me klein en zeg mij te zwijgen…ik ben van hier: niet om te krijgen

Derek Otte legt op zijn Instagram pagina uit hoe je zijn woorden kunt interpreteren:

1. Alsof het gebouw/de stad spreekt: je kunt alles platgooien, de stad zal altijd uit de as herrijzen!
2. Alsof de buitengesloten stedeling/sterveling spreekt: je kunt via gentrificatie onzichtbare (inkomens)muren voor héél veel Rotterdammers opwerpen maar wij vinden onze plek uiteindelijk tóch wel.
3. Alsof ik zelf spreek: leuk weetje is namelijk dat mijn allereerste Rotterdamse optreden (Lettertypes, open podium) in 2010 op steenworp afstand van dit bouwwerk was. Ertegenover. En dat die juryvoorzitter na dat optreden zei dat het allemaal helemaal niks ging worden: “Je doet geen rap, je doet zéker geen poëzie, je doet eigenlijk helemaal niks. Je kunt beter stoppen.” Daar zijn ooggetuigen van.

Een mooie uitleg vanuit verschillende perspectieven!

Reageer